Raul Ritea

Raul Ritea

Researcher

Cu o experiență academică în sociologie, comunicare și politică minoritară și experiență de lucru în cercetarea de piață, Raul se concentrează pe înțelegerea profundă a fenomenelor sociale și a nevoilor de cercetare din spatele proiectelor de actualitate. Cercetarea sa se concentrează pe înțelegerea modului în care subculturile și grupurile marginalizate interacționează cu puterile. În acest timp, Raul a (re)descoperit pasiunea sa pentru tehnologie și optimizare. În timpul petrecut în calitate de cercetător și moderator în zona comercială a luat parte la dezvoltarea strategiilor de comunicare și marketing pentru mai multe branduri naționale și internaționale. Activând în prezent în poziția de consultant de comunicare în mediul ONG, Raul este convins că “lumea este pe cât de bună ți-o construiești”. Din 2019, Raul s-a alăturat programului Civic Lab, pro-bono, unde îndeplinește un rol de cercetare în echipă.

Întreabă-mă despre
sociologie, cercetare, grupuri vulnerabile, antropologie, multiculturalism
Follow me on

Blog

Materiale

Chiar dacă reformele sistemului de sănătate românesc au fost multe și au avut o abordare diversă, cu un succes mai mic sau mai mare, acestuia în momentul de față îi lipsesc resursele (atât materiale cât și umane) pentru a asigura servicii la standarde europene, nu doar atunci când vine vorba despre sănătatea mamei și copilului. Ratele mari ale sarcinilor la adolescente, ale cezarienelor, ale mortalității infantile și materne, ale discriminării instituționale a categoriilor marginalizate, dificultățile accesării serviciilor de sănătate pentru anumite grupuri și fragmentarea datelor disponibile la nivel național sunt doar câteva dintre barierele pe drumul către îmbunătățirea serviciilor atât la nivel instituțional cât și la unul uman. 


Pentru înțelegerea unei probleme în profunzime unul din primii pași este consultarea literaturii de specialitate. Bibliografia conține lista surselor folosite în construirea hărții actorilor implicați, completarea ipotezelor de lucru, înțelegerea nuanțată a problemelor identificate, dar și a posibilelor soluții disponibile. Deschide acest material pentru a vedea de unde ne-am documentat.

Sarcina și primele luni de viață ale unui copil reprezintă momente-cheie în viața oricărui părinte la început de drum. Provocările sunt numeroase: de la perioada de învățare accelerată pentru părinți și riscuri medicale până la vulnerabilități psihologice și financiare.

Sistemul sanitar ne-a pus adesea în fața unor imagini dezolante, însă lucrurile pot fi schimbate cu dedicare și cu soluții bine implementate care să ofere sprijinul și îndrumarea necesare pentru a remedia punctele cele mai dureroase pentru toți actorii implicați.