Olivia

Olivia Vereha

UX Designer

Cu un background in comunicare și User Experience Design, Olivia își dedică timpul, din 2016, coordonării programelor Code for Romania. Pasionată de tehnologie și de modul în care digitalul poate modela și îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor, Olivia are ca obiectiv înțelegerea în profunzime a comportamentelor umane în interacțiunea cu mediul online. Având un focus puternic pe funcționalitate, eficiență și simplificare, provocarea cea mai mare a sa este să traducă de la complicat la simplu, de la mare la mic, de la haos la sens în tot ceea ce ține de construirea de soluții digitale care au ca scop rezolvarea problemelor care ne vizează pe toți.

Întreabă-mă despre
Analiza, design, project management
Follow me on

Materiale

Overview SeisMap

În eventualitatea unui cutremur, colectarea de fișe de observare directă din teren va fi o provocare. În cel mai pozitiv scenariu, în care echipa INFP de experți este în siguranță, va pleca imediat după un cutremur să raporteze din teren informații pentru a putea genera hărți de intensitate și alte seturi de date utile în evaluarea efectelor unui astfel de eveniment major. Dimensiunile acestei echipe sunt reduse, iar în prezent, chiar dacă opțiunea de a primi aceleași tipuri de date și de la cetățeni există, aceștia nu știu că pot contribui cu informații, iar accesul la instrumentul de raportare este foarte dificil.

Bibliografie

Pentru înțelegerea unei probleme în profunzime unul din primii pași este consultarea literaturii de specialitate. Bibliografia conține lista surselor folosite în construirea hărții actorilor implicați, completarea ipotezelor de lucru, înțelegerea nuanțată a problemelor identificate, dar și a posibilelor soluții disponibile. Deschide acest material pentru a vedea de unde ne-am documentat.

Overview Voluntar DRM

Orice resursă și orice voluntar care poate ajuta în eventualitatea unei calamități majore reprezintă o șansă de supraviețuire pentru o victimă. Având în vedere estimările daunelor și a pierderilor de vieți omenești în cazul unui cutremur, societatea civilă trebuie să poată interveni eficient la rândul său, să ofere sprijin și ajutor, fara a pune în pericol sau a îngreuna eforturile de salvare derulate de autorități. Voluntar DRM este o aplicație mobilă care va permite forțelor de intervenție (jandarmi, poliție, pompieri etc) să valideze voluntarii care își oferă ajutorul pe teren. Soluția permite administrarea și managementul de resursă umană voluntară, ajutând autoritățile să știe, la nivel teoretic, pe ce capacitate de răspuns se poate baza din partea societății civile și în ce regiuni.

Soluții