Andra

Alexandra Brinzaniuc

Researcher/UX Designer

Alexandra este specialist UX, pasionată de design centrat pe oameni și dezvoltarea de soluții la probleme sociale. Cu o experiență de 10 ani în cercetare în sănătate publică și design de programe de sănătate, s-a concentrat pe înțelegerea comportamentelor de sănătate și a contextului în care apar, pentru dezvoltarea de programe (în special în domeniul sănătății mamei și a copilului și al inechităților sociale în sănătate).

În momentul de față Alexandra transferă aceste abilități în User Experience Design pentru a contribui la dezvoltarea de soluții tehnologice pentru probleme presante din societatea noastră. Alexandra a fost implicată activ în dezvoltarea departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universitătii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, unde a coordonat activitatea grupului de cercetare pe Sănătate Socială și Comportamentală, până în iunie 2015. Atribuțiile ei principale erau de cercetare, design și evaluare de programe, dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare instituțională cât și livrarea de programe de educație formală și non-formală.

In prezent ea lucrează ca specialist UX în domeniul IT . Este membru Code for Romania din 2016. Alexandra are o formare profesională interdisciplinară, cu un program de licență în Științele Comunicării, urmat de un masterat în Proiectarea Cercetării și Analiza Datelor în Științele Sociale, un masterat în Politici de Sănătate și Management Sanitar, (toate în cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca), iar ulterior pregătire profesionala în UX (Școala Informală de IT & Interaction Design Foundation). În prezent, este doctorand la Universitatea Warwick din UK în Sănătate și Științe Sociale.

Întreabă-mă despre
data, health, policies, user experience, user research
Follow me on

Blog

Materiale