Website Factory: Guvern

Site-uri funcționale, ușor de construit pentru toate instituțiile guvernamentale

Prima întâlnire digitală a cetățeanului cu orice instituție este website-ul acesteia. Foarte multe dintre website-urile instituțiilor publice din România sunt fie total nefuncționale, fie nu oferă utilizatorului informații complete și coerente într-un mod accesibil. În plus, deși nevoile de comunicare sunt aceleași pentru majoritatea lor, fiecare instituție în parte își achiziționează propriul website cheltuind astfel un buget pe care l-ar putea utiliza acolo unde e mai mare nevoie de el. Nu în ultimul rând, nu toate instituțiile au la dispoziție acest buget, implicit se descurcă cu orice au la îndemână sau uneori renunță la a mai întreține un site.

Website Factory: Guvern este o soluție unică, dezvoltată central, care poate fi apoi reutilizată de toate ministerele și instituțiile din administrația centrală. Eliminând nevoia de development tehnic și susținând mentenanța dintr-un punct unic pentru toate instituțiile care nu au o soluție proprie de găzduire, Website Factory: Guvern dă posibilitatea tuturor să-și construiască website-uri cu informațiile esențiale și relevante pentru o bună comunicare cu cetățenii.

Compus din module care deja au integrate elemente accesibilizate, template-uri predefinite și editoare intuitive, această soluție va ajuta echipele din cadrul acestor instituții să își administreze extrem de ușor comunicarea cu cetățenii și publicarea de informații utile


🏁 Soluție care poate fi implementată doar cu sprijinul administrației publice


SCHIMBĂRI

  • O interfață funcțională între instituțiile guvernamentale și cetățeni;
  • Experiență unitară de navigare pentru cetățeni prin toate site-urile instituționale;
  • Respectarea standardelor de dezvoltare și prezentare a website-urilor instituționale;
  • Accesibilizarea informației publicate de instituțiile publice către cetățeni;
  • Reducerea cheltuielilor dedicate dezvoltării web proprii a instituțiilor publice;
  • Reducerea dependenței instituțiilor publice de o echipă dedicată de IT exclusiv pentru publicarea conținutului pe site;
  • Creșterea transparenței instituțiilor prin facilitarea publicării de informații pe site-uri accesibile și optimizate


Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.