VotONG


Societatea civilă are dreptul de a fi reprezentată, conform legii, în numeroase foruri consultative, multe dintre acestea în instituții-cheie pentru democrația românească, cum ar fi Consiliul Economic și Social (CES), Comitetul Economic și Social European (CESE), Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) sau Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Cu toate acestea, nu există un proces transparent și deschis prin care acești reprezentanți să fie aleși.

VotONG este o platformă prin care societatea civilă își va putea alege reprezentanții transparent, printr-un proces electiv bazat pe o participare deschisă a cât mai multor ONG-uri. Platforma permite organizarea de runde electorale în care organizațiile neguvernamentale pot nominaliza proprii candidați, pot susține deschis o candidatură sau alta și pot vota în cadrul alegerilor deschise prin acest sistem.

Validarea organizațiilor este un proces anual care va ajuta întregul sector să mențină facil și o bază de date dinamică în care se regăsesc majoritatea organizațiilor active din România.


Status: Adoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.