Sprijin Diaspora (Covid19 Diaspora Hub)

Sprijin pentru cetățenii români din diaspora  în situații de urgență 

Soluție adoptată de ING, Vodafone, RAF, TFSG by Code for Romania 

Orice cetățean român care locuiește în străinătate care într-un context dificil sau într-o situație de urgență are nevoie de ajutor, poate găsi, cu ajutorul unui chestionar simplu în care configurează ce nevoi are, ajutor specific din partea grupurilor informale sau organizațiilor neguvernamentale înscrise în platformă. Mecanismul construit pune în legătură comunitățile de români pentru a-i aduce împreună și a-i ajuta să se sprijine în momente critice. 


Codul sursă - Sprijin Diaspora

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web

Diaspora Hub

Sprijin Diaspora

În fața dezastrelor naturale suntem vulnerabili, unele dintre daunele și pierderile de vieți cauzate de acestea fiind inevitabile. În schimb, pagubele cauzate de dezastrele imprevizibile pot fi multiplicate de neștiința și lipsa noastră de pregătire. Tehnologia ne poate face mai siguri pe noi, sprijinindu-ne în momentele în care panica pune stăpânire pe noi sau ajutându-ne să ne organizăm eficient și să răspundem nevoilor de ajutor cât de repede cu putință.

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.