Sprijin Diaspora

Consolidarea comunităților de români din diaspora și facilitarea sprijinului în situații de urgență

Orice cetățean român care locuiește în străinătate care într-un context dificil sau într-o situație de urgență are nevoie de ajutor, poate găsi, cu ajutorul unui chestionar simplu în care configurează ce nevoi are, ajutor specific din partea grupurilor informale sau organizațiilor neguvernamentale înscrise în platformă. Mecanismul construit pune în legătură comunitățile de români pentru a-i aduce împreună și a-i ajuta să se sprijine în momente critice. Soluția curentă reunește deja peste 450 de grupuri de inițiativă, asociații și grupuri de sprijin care au oferit ajutor pe durata pandemiei Covid-19 pentru cetățenii români care au nevoie de medicamente, mâncare, sprijin financiar, traduceri sau adăpost. În condiții normale, Sprijin Diaspora acționează ca un centru care facilitează comunicarea, solicitarea și oferirea de servicii în interiorul comunității de români din țările în care se află aceștia. De exemplu, o persoană cu pregătire didactică ar putea oferi lecții de limbă română pentru copiii din comunitate sau unele persoane pot organiza mici evenimente recurente pentru tineri sau pentru românii care se află departe de casă.

SCHIMBĂRI

  • Existența unui mecanism funcțional de sprijin intracomunitar pentru grupurile de români din străinătate;
  • Crearea unui canal de comunicare și de schimb de servicii pentru cei din diaspora și consolidarea comunităților locale;
  • Creșterea coeziunii între membrii comunităților prin integrarea mai ușoară a noilor veniți.

Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.