Registrul Național al ONG-urilor

Modernizarea interfeței dintre stat și societatea civilă

Registrul național al ONG-urilor este în acest moment un instrument nefuncțional, lucru care duce la absența unor date de încredere privind funcționarea sectorului nonprofit. Pentru ONG-uri, multe dintre procedurile birocratice care depind de interacțiuni cu acest registru sunt dificile și se confruntă cu erori. Prin refacerea și îmbunătățirea sa, vom avea la dispoziție o soluție modernă, utilă, construită pentru a oferi o imagine clară a societății civile românești.

Registrul național al ONG-urilor va fi un sistem informatic în care se va putea (1) verifica disponibilitatea denumirii pentru înființarea unui ONG și (2) consulta registrul într-un mod simplu și eficient, iar (3) instituția va avea la dispoziție un mecanism stabil și funcțional de gestionare corectă a bazei de date. Platforma poate fi interconectată cu alte sisteme, va permite și vizualizare de date agregate și va permite exporturi de seturi de date prelucrate.

🏁 Soluție care poate fi implementată doar cu sprijinul administrației publice

SCHIMBĂRI

  • Digitalizarea unei componente majore a interacțiunii dintre sectorul ONG și statul român;
  • Accesibilizarea și posibilitatea de utilizare a datelor despre sectorul ONG într-un format simplu, care permite lucrul avansat cu datele;
  • Simplificarea operațiunilor de verificare a informațiilor despre ONG-uri de către finanțatori sau alte instituții.


Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.