Quake News

Problema: Diseminarea știrilor false pe canalele de social media și nu numai. Odată ce comunicarea este restabilită, oamenii vor începe în mod natural să răspândească informații neconfirmate din panică și din lipsă de cunoștințe, fie cu intenții bune, fie cu cele rele. Acest lucru poate provoca probleme majore și poate duce la creșterea nivelului de panică în rândul victimelor și al salvatorilor. Lipsa de acces la știrile verificate. Instrumentele moderne de comunicare vor fi online la scurt timp după un eveniment de o asemenea amploare, însă vor încuraja și diseminarea informațiilor neconfirmate care vor duce la o mare pierdere de timp din partea autorităților pentru a explica ceea ce este corect și ce nu este.

Soluția: Propunem construirea unui add-on de browser care să identifice in orice pagina web expresii cheie si sa adauge peste acestea un info. box care sa trimită cu link spre sursele oficiale de informare. Acest add-on de browser nu face verificarea propriu-zisa a știrii (ceea ce nu este posibil la acest moment) dar cel puțin indica persoanelor care citesc o informație despre seism (sau subiecte conexe) de unde sa se informeze.

Status: Adoptat

Finanțat de:

Vreau să implementez acest proiect

Stakeholders - Pregătire și răspuns în caz de dezastru

Am discutat cu numeroase organizații și cu specialiști pe subiectul pregătirii pentru cutremur, dar și pe procedurile de intervenție în cazul unui asemenea eveniment major. Eforturile de salvare vor fi de datoria tuturor, o calamitate de tipul unui seism major fiind devastatoare atât pentru București cât și pentru restul țări. Am încercat să mapăm principalii actori implicați în problematica seismică. Această listă va continua să fie actualizată pe măsură ce continuăm cercetarea și dezvoltarea de soluții pentru acest domeniu.

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.