Platforma Donatorilor

Prima platformă de date deschise despre finanțările din România

Platforma Donatorilor își propune să aducă o mai mare claritate asupra investițiilor strategice în sectorul non-profit devenind astfel un punct esențial de informare cu privire la alocarea sprijinului financiar în domenii specifice de intervenție, identificarea de noi oportunități de finanțare în domenii încă neexplorate, crearea de mecanisme de co-finanțare și descoperirea de noi actori neguvernamentali și proiectele acestora. Sectorul neguvernamental și publicul larg vor avea acces la un punct central de informare cu date actualizate și standardizate, urmând o taxonomie comună și o mecanică simplă de colectare, permanentă și consistentă.

Până în luna aprilie 2021, în Platforma Donatorilor s-au deschis date din partea a 15 finanțatori și 19 Fundații Comunitare, reprezentând granturi în valoare totală de 45,7 milioane de euro.


SCHIMBĂRI:

  • Standardizarea colectării de date despre finanțarea mediului ONG;
  • Deschiderea de date pentru finanțatori și încurajarea formării de coaliții pentru a interveni cât mai eficient în ariile cele mai vulnerabile.

Status: Proiect live

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.