Ochii pe Vot

Un instrument pentru alegătorii care vor să raporteze nereguli în procesul de vot

Cetățenii din România nu au un grad ridicat de implicare în procesul de votare, cei mai mulți fiind interesați și atenți doar în jurul campaniei electorale fără a depune un efort real de informare cu privire la opțiunile pe care le au la dispoziție. Ochii pe vot este o platformă dedicată cetățenilor români din țară și din diaspora prin care pot să raporteze nereguli cu privire la orice runda de alegeri atât în ziua votului, cât și în campania electorala. Utilizatorii vor primi informații complete și corecte, având posibilitatea de a face ușor sesizări. Scopul platformei este de a crește gradul de implicare al cetățenilor în procesul de votare și de atragere a unui număr cât mai mare de observatori pentru alegeri, extinzând monitorizarea corectitudinii întregului proces pe durata campaniei electorale.


Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Votul electronic este o propunere încă din anii 1960, gândită inițial pentru a diminua posibilitatea fraudării unui proces electoral, iar apoi, datorită creșterii accesului la Internet, și pentru a crește numărul cetățenilor cu drept de vot care participă la alegeri, respectiv pentru a permite cetățenilor din Diaspora unei țări, sau cetățenilor ce nu se pot deplasa la secții, să își exprime votul. Totuși, implementarea unui sistem de exprimare a votului pe internet pare să fie o provocare peste măsura capacității tehnologiei actuale. Scopul inițial, numărarea manuală a voturilor, un proces minuțios și vulnerabil, rămâne un candidat ideal pentru procesul de digitalizare. 

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.