MediRide

Problema: Deși mamele din zone defavorizate au dreptul legal la asistență medicală, acestea nu pot ajunge adesea la medic. Motivul este distanța foarte mare de primul spital sau de centrul medical de care au nevoie pentru problemele lor, corelat cu lipsa resurselor financiare necesare pentru a se deplasa. 

Soluția: MediRide este o aplicație mobilă de tip ride-sharing, gratuită pentru mame (și alți pacienți) din zonele defavorizate. Aplicația poate fi utilizată de către asistenți sociali, asistenții comunitari sau alte ONG-uri care derulează programe într-o anumită zonă. Șoferii se pot înscrie în aplicație și pot să răspundă la comenzi plasate de asistenți pentru a transporta mamele însărcinate la medic.

Status: Neadoptat

Finanțat de:

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.