MediRide

Deși mamele din zone defavorizate au dreptul legal la asistență medicală, acestea nu pot ajunge adesea la medic. Motivul este distanța foarte mare de primul spital sau de centrul medical de care au nevoie pentru problemele lor, corelat cu lipsa resurselor financiare necesare pentru a se deplasa. MediRide este o aplicație mobilă de tip ride-sharing, gratuită pentru mame (și alți pacienți) din zonele defavorizate. Aplicația poate fi utilizată de către asistenți sociali, asistenții comunitari sau alte ONG-uri care derulează programe într-o anumită zonă. Șoferii se pot înscrie în aplicație și pot să răspundă la comenzi plasate de asistenți pentru a transporta mamele însărcinate la medic.

_____

Citește mai jos descrierea detaliată a acestei soluții, interacționează cu prototipul și apoi aplică pentru finanțare dacă vrei să implementezi acest proiect. 

Status: Call deschis de finanțare

Finanțat de:

Vreau să implementez acest proiect

Descrierea produsului - MediRide

MediRide este o aplicație mobilă de tip ride-sharing, gratuită pentru mame (și alți pacienți) din zonele defavorizate.

Aplicația poate fi utilizată de către asistenți sociali, asistenții comunitari sau alte ONG-uri care derulează programe într-o anumită zonă. Șoferii se pot înscrie în aplicație și pot să răspundă la comenzi plasate de asistenți pentru a transporta mamele însărcinate la medic.

Blocaje în domeniul sănătății mamei și a copilului

Chiar dacă reformele sistemului de sănătate românesc au fost multe și au avut o abordare diversă, cu un succes mai mic sau mai mare, acestuia în momentul de față îi lipsesc resursele (atât materiale cât și umane) pentru a asigura servicii la standarde europene, nu doar atunci când vine vorba despre sănătatea mamei și copilului. Ratele mari ale sarcinilor la adolescente, ale cezarienelor, ale mortalității infantile și materne, ale discriminării instituționale a categoriilor marginalizate, dificultățile accesării serviciilor de sănătate pentru anumite grupuri și fragmentarea datelor disponibile la nivel național sunt doar câteva dintre barierele pe drumul către îmbunătățirea serviciilor atât la nivel instituțional cât și la unul uman. 


Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.