Legi locale

Legislația de zi cu zi, accesibilă întregii comunități

Platforma de legislație locală este un portal de vizualizare și comunicare de informații care poate fi implementat la nivelul fiecărei primării pentru a crește accesul cetățenilor la normativele locale și la alte documente de interes local emise de autorități. Aceasta ajută de asemenea în corelarea documentelor legislative, construind astfel în timp și o arhivă de legislație locală care ulterior poate fi integrată cu alte sisteme naționale. Accesul facil la legislația locală, într-un mod structurat și interconectat va permite cetățenilor să rămână la zi cu reglementările din orașul de domiciliu sau reședință.


Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Deși poate trece drept o nișă, dată fiind complexitatea procesului și a jargonului legislativ accesul la legislație este, în fapt, un domeniu foarte amplu în care sunt implicați nenumărați actori din sectoare distincte care, conform rezultatelor cercetării noastre, au blocaje considerabile în a-l administra și îmbunătăți. Am discutat cu specialiști în domeniu, cu experți , am analizat acte normative și am stat de vorbă reprezentanți ai administrației pentru a putea înțelege procesul în detaliu și pentru a putea veni cu soluțiile potrivite.

Un proces alambicat și a un limbaj extrem de dificil de înțeles de publicul larg. Aceste două atribute fac din accesul la legislație un proces foarte străin publicului larg care, deși este obligat să îl respecte și să se supună rigorilor rezultatelor sale, adică legile, are mari provocări în a-l identifica și asimila. Aici am trecut în revistă toate blocajele depistate în domeniul accesului la legislație în România.

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.