Keep in Touch

Rețea de suport și intervenție pentru rudele românilor din diaspora

O situație pe care pandemia Covid-19 a agravat-o considerabil o reprezintă lipsa unui sistem de suport pe care să îl poată accesa cei din străinătate pentru a avea grijă de cei rămași acasă. De multe ori, părinții celor care au plecat au nevoie de sprijin în situații dificile, unii dintre ei locuiesc în zone greu accesibile iar copiii lor nu au un serviciu prin care să se asigure că aceștia sunt în siguranță. Keep In Touch este o soluție digitală care pune în contact persoanele din diaspora care au rude în România cu un serviciu care le permite să trimită o persoană de încredere la casa rudelor pentru a se asigura că sunt bine, a le ajuta în situații de urgență sau când pierd contactul cu ele. Sistemul funcționează pe bază de solicitare punctuală, dar poate fi extins și într-un mecanism de asistență recurentă pentru cazuri particulare. Odată ajuns la destinația indicată, cel care presetează acest serviciu are obligația de a încărca în sistem imagini și informații despre persoana vizitată și situația curentă a acesteia.


SCHIMBĂRI


  • Românii din diaspora vor avea la îndemână un mecanism de suport pentru a avea grijă de cei dragi rămași acasă;
  • Persoanele vulnerabile pot fi ajutate de rudele lor chiar și de la distanță și pot apela la un serviciu de sprijin dedicat lor. 

Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.