Incognito Escape

Problema: În urma cercetării pe violența domestică din cadrul programului Civic Labs al Code4Romania, am identificat numeroase puncte nevralgice ale sistemului de raportare a cazurilor de abuz. În special în urban, unde mecanismele de control ale agresorului sunt mult mai sofisticate (ex: urmărire a telefonului, control al calendarului victimei etc) raportarea unui abuz este cu atât mai dificilă cu cât teama de a nu fi descoperită a victimei este mai mare. 

Soluția: Soluția propusa este un sistem de comunicare securizat prin care victimele violenței domestice sau în familie pot comunica ușor, fără a avea nevoie de cunoștințe avansate de tehnologie, pe cât de sigur posibil, cu ONG-urile care ar putea sa le ajute. Platforma web asistă victima pas cu pas prin procesul de transmitere a informațiilor către ONG, ONG-ul primește o alertă atunci când are un mesaj de la o victimă și se loghează într-un panou de administrare securizat în care poate vedea mesajul victimei și documentele pe care aceasta le-a transmis dacă este cazul. Toate documentele transmise (fotografii, acte etc) sunt la rândul lor criptate, doar ONG-ul fiind cel care deține cheia de criptare a acestora. 

Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.