HelpHomes

În cazul copiilor născuți prematur, dar și al copiilor internați pe perioade foarte lungi, părinții care nu locuiesc în același oraș cu cel în care este tratat copilul au nevoie de cazare, iar aceasta este un cost pe care mulți dintre ei nu și-l permit. Prin HelpHomes creăm o platformă de găzduire gratuită pentru părinții care au copii în spital și nu au posibilitatea financiară de a închiria o locuință. Gazdele își pot marca disponibilitatea de cazare în platformă (se înscriu voluntar și sunt validați de un ONG) iar părinții pot căuta online cazare temporară în orașele în care au nevoie. Platforma va avea un sistem de rating suplimentar validării pentru ca părinții să fie în siguranță și să aleagă cele mai potrivite opțiuni pentru ei. 

_____

Citește mai jos descrierea detaliată a acestei soluții, interacționează cu prototipul și apoi aplică pentru finanțare dacă vrei să implementezi acest proiect. 

Status: Call deschis de finanțare

Finanțat de:

Vreau să implementez acest proiect

Descrierea produsului - HelpHomes

Help Homes este o platformă web de găzduire gratuită pentru părinții care au copii în spital și nu au posibilitatea financiară de a închiria o locuință. Gazdele își pot marca disponibilitatea de cazare în platformă (se înscriu voluntar și sunt validați de un ONG) iar părinții pot căuta online cazare temporară în orașele în care au nevoie. Platforma va avea un sistem de rating suplimentar validării pentru ca părinții să fie în siguranță și să aleagă cele mai potrivite opțiuni pentru ei. 


Blocaje în domeniul sănătății mamei și a copilului

Chiar dacă reformele sistemului de sănătate românesc au fost multe și au avut o abordare diversă, cu un succes mai mic sau mai mare, acestuia în momentul de față îi lipsesc resursele (atât materiale cât și umane) pentru a asigura servicii la standarde europene, nu doar atunci când vine vorba despre sănătatea mamei și copilului. Ratele mari ale sarcinilor la adolescente, ale cezarienelor, ale mortalității infantile și materne, ale discriminării instituționale a categoriilor marginalizate, dificultățile accesării serviciilor de sănătate pentru anumite grupuri și fragmentarea datelor disponibile la nivel național sunt doar câteva dintre barierele pe drumul către îmbunătățirea serviciilor atât la nivel instituțional cât și la unul uman. 


Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.