Expert Consultation

Proces accesibil și eficient de consultare cu grupuri de experți

Expert Consultation este un instrument digital care le permite grupurilor de experți să lucreze direct pe textul de lege, să contribuie cu feedback, propuneri, comentarii, să voteze și să amendeze anumite propuneri, articole sau comentarii ale altor participanți și apoi să consolideze automat documentul final. Acest instrument va permite astfel eficientizarea consultării cu experți dând timp suficient tuturor să își exprime opinia, eliminând birocrația inutilă și permițând accesul în timp real la aceeași informație pentru mii de oameni care altfel ar dialoga exclusiv cu un singur punct de contact. În același timp elimină și toată perioadă petrecută pe formatarea textului de lege, pe consolidarea comentariilor similare și eliminarea celor inutile sau irelevante.


Mai mult, pentru a putea emite păreri avizate și documentate, instrumentul digital le permite contributorilor consultarea altor legi relevante direct în platformă.

Status: Adoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Deși poate trece drept o nișă, dată fiind complexitatea procesului și a jargonului legislativ accesul la legislație este, în fapt, un domeniu foarte amplu în care sunt implicați nenumărați actori din sectoare distincte care, conform rezultatelor cercetării noastre, au blocaje considerabile în a-l administra și îmbunătăți. Am discutat cu specialiști în domeniu, cu experți , am analizat acte normative și am stat de vorbă reprezentanți ai administrației pentru a putea înțelege procesul în detaliu și pentru a putea veni cu soluțiile potrivite.

Un proces alambicat și a un limbaj extrem de dificil de înțeles de publicul larg. Aceste două atribute fac din accesul la legislație un proces foarte străin publicului larg care, deși este obligat să îl respecte și să se supună rigorilor rezultatelor sale, adică legile, are mari provocări în a-l identifica și asimila. Aici am trecut în revistă toate blocajele depistate în domeniul accesului la legislație în România.

Expert Consultation este un instrument digital care le permite grupurilor de experți să lucreze direct pe textul de lege, să contribuie cu feedback, propuneri, comentarii, să voteze și să amendeze anumite propuneri, articole sau comentarii ale altor participanți etc și apoi să consolideze automat documentul final. Acest instrument eficientizează consultarea cu experți dând timp suficient tuturor să își exprime opinia, eliminând birocrația inutilă și permițând accesul în timp real la aceeași informație pentru mii de oameni care altfel ar dialoga exclusiv cu un singur punct de contact. Platforma elimină și toată perioadă petrecută pe formatarea textului de lege, pe consolidarea comentariilor similare, pe eliminarea celor inutile sau irelevante etc. Mai mult, pentru a putea emite păreri avizate și documentate, instrumentul digital le permite contribuitorilor consultarea altor legi relevante direct în platformă și face singur conexiunile necesare pentru toți participanții.

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.