Expert Consultation

Problema: În elaborarea de propuneri legislative, instituțiile statului au obligația de a însoți documentul cu o serie de alte note justificative, printre care și ”consultările derulate în vederea elaborării proiectului de act normativ, organizațiile și specialiștii consultați, esența recomandărilor primite”. Această consultare cu specialiști este foarte anevoioasă, adesea grupuri foarte numeroase de experți având la dispoziție foarte puțin timp pentru transmiterea de feedback, pentru că, din punct de vedere administrativ, procedurile sunt complicate și consumă timp și resurse. 

Soluția: Expert Consultation este un instrument digital care le permite grupurilor de experți să lucreze direct pe textul de lege, să contribuie cu feedback, propuneri, comentarii, să voteze și să amendeze anumite propuneri, articole sau comentarii ale altor participanți etc și apoi să consolideze automat documentul final. Acest instrument eficientizează consultarea cu experți dând timp suficient tuturor să își exprime opinia, eliminând birocrația inutilă și permițând accesul în timp real la aceeași informație pentru mii de oameni care altfel ar dialoga exclusiv cu un singur punct de contact. Platforma elimină și toată perioadă petrecută pe formatarea textului de lege, pe consolidarea comentariilor similare, pe eliminarea celor inutile sau irelevante etc. Mai mult, pentru a putea emite păreri avizate și documentate, instrumentul digital le permite contribuitorilor consultarea altor legi relevante direct în platformă și face singur conexiunile necesare pentru toți participanții.

Status: Adoptat

Dezvoltat de:

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.