Echivalare Studii

Fluxuri simple pentru echivalarea diplomelor internaționale

O problemă de nișă, dar cu un impact semnificativ este dificultatea echivalării diplomelor pentru cetățenii români care au studiat în străinătate. Orice diplomă internațională, împreună cu dizertația aferentă trebuie să fie depuse la Centrul Național de Echivalare și Recunoaștere a Diplomelor unde aceasta trece printr-un proces anevoios și de durată până în momentul recunoașterii și implică nevoia de cooperare și cu instituții terțe. Acest proces încetinește reintegrarea pe piața muncii pentru mulți absolvenți întorși în țară și pune piedici pentru copiii care se înscriu în sistemul de învățământ pentru continuarea studiilor. Soluția propusă facilitează accesul la informații și simplifică procedurile de echivalare pentru cetățeni și instituție deopotrivă cu ajutorul unor arbori decizionali și ghiduri digitale adaptate pentru publicuri distincte.


SCHIMBĂRI

  • Simplificarea accesului la informație pentru cetățenii care au nevoie de ajutor în interacțiunea cu instituțiile responsabile de echivalarea diplomelor;
  • Accesibilizarea procedurilor de echivalare și centralizarea informațiilor relevante


Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.