Draft legislativ

Editare colaborativă și documentare în realizarea legilor

Platforma Draft Legislativ este un instrument care are rolul de a ajuta instituțiile sau grupurile de experți în elaborarea de documente în mod colaborativ, de obținere facilă a avizărilor necesare, de a formata documentul după normele redactării de documente legislative și de publicare în formate multiple adecvate mai multor medii de stocare. Platforma poate fi integrată cu alte portaluri de legislație locală sau de consultare publică asigurând astfel rapiditate și ușurință în publicarea actelor normative.


Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Un proces alambicat și a un limbaj extrem de dificil de înțeles de publicul larg. Aceste două atribute fac din accesul la legislație un proces foarte străin publicului larg care, deși este obligat să îl respecte și să se supună rigorilor rezultatelor sale, adică legile, are mari provocări în a-l identifica și asimila. Aici am trecut în revistă toate blocajele depistate în domeniul accesului la legislație în România.

Deși poate trece drept o nișă, dată fiind complexitatea procesului și a jargonului legislativ accesul la legislație este, în fapt, un domeniu foarte amplu în care sunt implicați nenumărați actori din sectoare distincte care, conform rezultatelor cercetării noastre, au blocaje considerabile în a-l administra și îmbunătăți. Am discutat cu specialiști în domeniu, cu experți , am analizat acte normative și am stat de vorbă reprezentanți ai administrației pentru a putea înțelege procesul în detaliu și pentru a putea veni cu soluțiile potrivite.

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.