Doctor Call

O bază de date cu medici la dispoziția mamelor și copiilor

Doctor Call este o platformă în care medicii se pot înscrie voluntari pentru o anumită regiune și unde își marchează disponibilitatea de deplasare sau de a fi contactați de asistenți sau ONG-uri pentru a evalua starea de sănătate a unui pacient (mama sau copil). Baza de date cu medici va fi organizată pe specializări pentru o navigare ușoară, iar sistemul de apelare la serviciile unui medic va fi customizat după preferințele acestuia (text, telefon, e-mail). Acest sistem facilitează comunicarea dintre asistenți și doctori, iar mamele pot fi ajutate punctual pentru a putea preveni probleme de sănătate din timp.


Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Sarcina și primele luni de viață ale unui copil reprezintă momente-cheie în viața oricărui părinte la început de drum. Provocările sunt numeroase: de la perioada de învățare accelerată pentru părinți și riscuri medicale până la vulnerabilități psihologice și financiare.

Sistemul sanitar ne-a pus adesea în fața unor imagini dezolante, însă lucrurile pot fi schimbate cu dedicare și cu soluții bine implementate care să ofere sprijinul și îndrumarea necesare pentru a remedia punctele cele mai dureroase pentru toți actorii implicați.


Chiar dacă reformele sistemului de sănătate românesc au fost multe și au avut o abordare diversă, cu un succes mai mic sau mai mare, acestuia în momentul de față îi lipsesc resursele (atât materiale cât și umane) pentru a asigura servicii la standarde europene, nu doar atunci când vine vorba despre sănătatea mamei și copilului. Ratele mari ale sarcinilor la adolescente, ale cezarienelor, ale mortalității infantile și materne, ale discriminării instituționale a categoriilor marginalizate, dificultățile accesării serviciilor de sănătate pentru anumite grupuri și fragmentarea datelor disponibile la nivel național sunt doar câteva dintre barierele pe drumul către îmbunătățirea serviciilor atât la nivel instituțional cât și la unul uman. 


Mass-media joacă un rol important în formarea imaginii societății românești despre fenomenul nașterii. Expunerea problemelor joacă un rol crucial în rezolvarea acestora, dar multe dintre știri se opresc la nivelul senzațional sau de tragedie. Există puține editoriale care să încerce să ofere o privire de ansamblu asupra unui fenomen complex ca perioada de graviditate și nașterea. Dincolo de asta se mai găsesc multe articole de "stil de viață” despre diferite trenduri din lumea nașterii și parentingului care nu au fost incluse din motive evidente. Mai jos prezentăm felul în care mass media oferă o imagine asupra problematicii ”Sănătății mamei și copilului"

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.