Count Us In

O estimare reală a numărului românilor din diaspora

Probabil cea mai mare criză a democrației românești din ultimii ani este incapacitatea statului de a asigura dreptul la vot al românilor care locuiesc în străinătate. Atât alegerile prezidențiale din 2014, cât și alegerile europarlamentare din 2019 au arătat cum români care trăiau în Europa au stat la coadă ore în șir pentru a vota la secțiile de votare înființate în țările lor de reședință, unora fiindu-le refuzat dreptul de vot din cauza lipsei de capacitate a secțiilor. Cauza fundamentală a acestui fenomen, indicată de majoritatea funcționarilor și instituțiilor publice, este incapacitatea statului de a evalua numărul potențialilor alegători care trăiesc în străinătate. 

Count Us In este o aplicație web care va realiza o estimare mult mai precisă a numărului românilor din diaspora, printr-un proces de crowdsourcing care vizează datele oficiale din fiecare localitate.

Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.