Sănătatea mamei și a copilului

În timpul sarcinii și în primii ani de viață ai copilului există o sumedenie de actori care contribuie la binele mamei și al nou-născutului. De la medicul de familie, la cel ginecolog, noenatolog, moașa, medicul pediatru, asociațiile care au grijă de viitori părinți din comunități vulnerabile și comunitatea extinsă. Stăm de vorbă cu toți aceștia și cu mulți alții pentru a identifica acele locuri în care tehnologia poate ajuta la a salva vieți, la a automatiza procese inutile, la a susține tinerele mame și la asigura accesul la servicii de sănătate pentru toată lumea.

Connecting for Good - ediția 2019

Connecting for Good este runda de finanțare organizată anual de Fundaţia Vodafone prin care finanţează proiecte care folosesc tehnologia pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor şi a genera schimbarea în societate. Descoperă aici cum poți aplica pentru finanțare.


Resurse utile

Blocaje în domeniul sănătății mamei și a copilului

Chiar dacă reformele sistemului de sănătate românesc au fost multe și au avut o abordare diversă, cu un succes mai mic sau mai mare, acestuia în momentul de față îi lipsesc resursele (atât materiale cât și umane) pentru a asigura servicii la standarde europene, nu doar atunci când vine vorba despre sănătatea mamei și copilului. Ratele mari ale sarcinilor la adolescente, ale cezarienelor, ale mortalității infantile și materne, ale discriminării instituționale a categoriilor marginalizate, dificultățile accesării serviciilor de sănătate pentru anumite grupuri și fragmentarea datelor disponibile la nivel național sunt doar câteva dintre barierele pe drumul către îmbunătățirea serviciilor atât la nivel instituțional cât și la unul uman. 


Rămâi cu noi

În fiecare an ne întâlnim cu sute de oameni, cu experți, specialiști, instituții, jurnaliști, cercetători, ONG-uri și cetățeni. Aflăm de la ei munți de informații utile și interesante care ne ajută să identificăm cele mai presante probleme ale domeniului, dar - cel mai important soluțiile pentru ele. Vrem să deschidem toate aceste cunoștințe pentru publicul larg, așa că ne bucurăm dacă te abonezi ca să te ținem la curent cu rezultatele cercetării și cu soluțiile identificate.

Trimite