Health for Romania

Putem  să avem un sistem de sănătate funcțional

În ultimii ani, a devenit tot mai evidentă nevoia unui sistem de sănătate performant, bine organizat, care să fie la dispoziția tuturor cetățenilor. Dreptul la sănătate, educația pentru sănătate, accesul la servicii medicale sunt lucruri care, într-o societate normală, sunt de domeniul firescului. Credem că acolo unde problemele sunt urgente, tehnologia și inovația pot vindeca. 

Descoperă mai jos care sunt obiectivele noastre pentru a ajunge la țintă: un sistem de sănătate croit după nevoile pacienților săi. Află ce soluții am proiectat deja, care sunt cele în lucru în acest moment și ce ne propunem pentru următorii ani

Mama Si Copil

Obiectivul 1: Grijă pentru sănătatea mamei și a copilului

Status: Proiectare finalizată

Sarcina și primele luni de viață ale unui copil reprezintă momente-cheie în viața oricărui părinte la început de drum. Provocările sunt numeroase: de la perioada de învățare accelerată pentru părinți și riscuri medicale până la vulnerabilități psihologice și financiare. Sistemul sanitar ne-a pus adesea în fața unor imagini dezolante, însă lucrurile pot fi schimbate cu dedicare și cu soluții bine implementate care să ofere sprijinul și îndrumarea necesare pentru a remedia punctele cele mai dureroase pentru toți actorii implicați.


📝 Citește aici raportul complet | 💻 Vezi soluțiile proiectate | 💻 Vezi soluțiile live

____________________

Grav Bolnavi

Obiectivul 2: Sprijin pentru cei grav bolnavi

Status: Proiectare în desfășurare

Persoanele care suferă de boli cronice, cum ar fi diabetul, cancerul, hepatita sau bolile cardiovasculare au nevoie de asistență medicală de lungă durată și de monitorizare permanentă. Specificul acestor boli și gravitatea simptomelor schimbă configurația vieții celor care suferă de ele, dar și a familiilor lor, ceea ce duce la vulnerabilități din punct de vedere psihic, emoțional și financiar. Analizăm întreaga infrastructură sanitară care se adresează nevoilor lor și ne propunem să aducem în discuție nevoia de resurse umane bine pregătite și necesitatea unor mecanisme funcționale și la îndemâna pacienților.


📝 Citește aici raportul complet | 💻 Vezi soluțiile proiectate

____________________

Servicii Eficiente

Obiectivul 3: Servicii de sănătate eficiente

Status: Începe în martie 2021

Accesul la servicii funcționale de sănătate reprezintă o nevoie fundamentală a oricărei societăți, indiferent că discutăm despre nivelul de prevenție, intervențiile de urgență sau tratamentele anevoioase pe termen lung. În plan local, comunitățile au de parcurs un drum dificil chiar și în ceea ce privește accesul la servicii medicale de bază. Barierele geografice, financiare și de cunoaștere împiedică membri ai societății să beneficieze de servicii ce intră sub incidența drepturilor fiecărui cetățean.

Ne uităm la toate aceste aspecte și dezvoltăm instrumente tehnologice care să funcționeze în sprijinul pacienților pentru a fluidiza întregul sistem.


____________________

Spitale Functionale

Obiectivul 4: Spitale funcționale

Status: Începe în martie 2022

Managementul spitalelor reprezintă o provocare instituțională complexă de ale cărei rezultate depinde buna tratare a pacienților. Un sistem funcțional este cel care poate prelua și trata eficient atât cazurile de zi cu zi, cât și situațiile critice apărute în urma producerii unui dezastru de orice natură. Eficiența sistemului medical este o consecință firească a unor fluxuri interne corect executate care au loc dincolo de interfața cu pacientul.

În România, drumul către o asemenea eficacitate este unul anevoios și perfectibil, astfel că ne asumăm responsabilitatea de a cerceta și de a veni în sprijinul autorităților și al pacienților cu produse tehnologice destinate unei mai bune organizări între instituțiile sanitare.


____________________

Sprijin Dependenti

Obiectivul 5: Sprijin, nu pedeapsă pentru dependenți

Status: Începe în martie 2022

Persoanele dependente au nevoie de sprijin pe termen lung, de înțelegere din partea comunității și de încredere în cei la care apelează. Tulburările din sfera dependenței nu ar trebui să definească persoanele care trec prin astfel de greutăți, însă, scăpate de sub control, ele pot ajunge să le acapareze viața și să îi afecteze pe cei din jur.

Este o problemă deosebit de frecventă și, din păcate, foarte puțin înțeleasă. Dependența trebuie privită ca o tulburare mentală, nu ca o slăbiciune morală sau lipsă de voință, astfel că ne concentrăm atenția pe aspectele care pot fi schimbate și îmbunătățite în abordarea și tratarea dependenților.


____________________

Sanatate Mintala

Obiectivul 6: Sănătate mintală pentru toți

Status: Începe în martie 2024

Grija pentru sănătatea mintală ar trebui să fie la fel de firească precum preocuparea pentru un corp sănătos prin exerciții fizice și o alimentație corespunzătoare. La nivel național, însă, infrastructura de prevenție și tratare a bolilor psihice este deficitară atât în ceea ce privește starea de bine a psihicului de zi cu zi, cât și pentru probleme grave și tot mai des întâlnite precum depresia, anxietatea sau afecțiunile psihiatrice.

Ne propunem să combatem stigmatul bolilor mintale și să apelăm la soluții digitale care să îmbunătățească fluxurile dintre instituțiile abilitate și pacienți.