Date deschise

⚡️ Proiectare finalizată

Transparența presupune, în primul rând acces liber și neîngrădit la date de interes public. Fără acces la date nu îi putem verifica pe cei care ne conduc. La rândul lor, cei care elaborează politici publice nu o pot face fără a înțelege cu adevărat fenomenele pe care vrem să le corectăm. Deciziile bune se iau pe baza accesului la date și informații , fie că este vorba despre cetățeni obișnuiți, de primari sau miniștri. 

Ne propunem să echipăm societatea civilă, comunitățile și administrația publică cu acele instrumente digitale care să îi ajute să ia cele mai bune decizii pentru orașele în care locuiesc. Pentru a le face cu adevărat utile, traducem datele în informație ușor de înțeles și îmbunătățim sistemele de colectare de date.

Soluții live sau în lucru

📬 Rămâi cu noi

În fiecare an ne întâlnim cu sute de oameni, cu experți, specialiști, instituții, jurnaliști, cercetători, ONG-uri și cetățeni. Aflăm de la ei munți de informații utile și interesante care ne ajută să identificăm cele mai presante probleme ale domeniului, dar - cel mai important soluțiile pentru ele. Vrem să deschidem toate aceste cunoștințe pentru publicul larg, așa că ne bucurăm dacă te abonezi ca să te ținem la curent cu rezultatele cercetării și cu soluțiile identificate.

Trimite