Call de finanțare - Bucureștiul pregătit

Fondul pentru cutremur și alte dezastre majore Bucureștiul Pregătit, inițiat de Fundația Comunitară București

Pentru runda a doua de finanțare a fondului Bucureștiul Pregătit, am primit 11 aplicații eligibile, cu un bugetul cumulat de 1.373.809 lei.

Valoarea totală a finanțării pentru această rundă este 470.000 lei. Alături de partenerii fondatori ai programului Bucureștiul Pregătit, IKEA România, ING Bank, Lidl România, runda a doua de finanțare este susținută de Endava și Enel.

Cele 11 proiecte eligibile sunt: 

 • Asociația E.D.I.T (Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului) – proiect: Ora de educație pentru cutremur.
 • Asociația pentru Dezvoltare si Mediu – ADEMED – proiect: Știm și ne pregătim! Exerciții de simulare în școală, bazate pe machete hands-on.
 • Habitat for Humanity – proiect: Informat înseamnă protejat.
 • Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN în parteneriat cu Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic Re:Rise –  proiect: Antiseismic District | educație pentru cutremur în școli, licee și universități din centrul Bucureștiului.
 • Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Sector 6 – proiect: Pregătit înseamnă protejat – Ediția a II-a.
 • Asociația Spune Da Vieții – proiect: Game-Based learning în domeniul cutremurelor.
 • Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Sector 4 – proiect: Împreună în siguranță. 
 • Asociația Clubul Câinilor Utilitari – proiect: Câini salvatori. 
 • Societatea Romana a Radioamatorilor – proiect: UMC – Unitate Mobilă de Comunicații.
 • Asociatia Make Better (MKBT) – Earthquake Hub. 
 • Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) – Street View 101.

Cele 11 proiecte elibigile vor fi evaluate de către juriul fondului în perioada 20 mai – 20 iunie urmând ca,  în perioada 24 – 26 iunie, proiectele selectate de juriu pe lista scurtă să fie invitate la interviu. Membrii juriului: Georgiana Ilie, COO Media DoR, Ela Bălan, Coordonator programe fundații comunitare, ARC, Alina Sava, Education Specialist, Banca Mondială, Prof. Iuliana Armaș, Facultatea de Geografie, Universitatea București, Silvia Mihăilescu, Director de Marketing și Comunicare, ING Bank Romania, Sonia Florian, Public Affairs Specialist, Enel, Roxana Cîrcu, Bucharest Delivery Unit Manager, Endava, Irina Lapoviță, CSR Manager, Lidl România, Mircea Ilie, Sustainability Leader, IKEA Romania. 

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate până pe 30 iunie 2020.

______________________

Fundația Comunitară București lansează a doua rundă de finanțare din Bucureștiul Pregătit, fondul pentru cutremur și alte dezastre majore. Valoarea totală a finanțării pentru runda 2 este de 470.000 lei. Alături de partenerii fondatori ai programului, IKEA România, ING Bank, Lidl România, runda a doua de finanțare este susținută de Endava și Enel. 

Ariile de interes pentru runda 2 sunt: (1) educare și simulare pentru cutremur în școli, (2) cursuri de prim-ajutor și pregătire pentru dezastre și (3) tehnologie. În cadrul celei de-a treia arii, apelul pe proiecte include și aplicarea pentru implementarea a trei soluții software dezvoltate de către Code4Romania în cadrul Civic Labs, soluții testate și dezvoltate pe baza unei cercetări exhaustive. Este și motivul pentru care apelul pe proiecte din runda 2 de finanțare a fondului Bucureștiul Pregătit inițiat de Fundația Comunitară București se desfășoară pe platforma Civic Labs.