Descrierea produsului - HelpHomes

Help Homes este o platformă web de găzduire gratuită pentru părinții care au copii în spital și nu au posibilitatea financiară de a închiria o locuință. Gazdele își pot marca disponibilitatea de cazare în platformă (se înscriu voluntar și sunt validați de un ONG) iar părinții pot căuta online cazare temporară în orașele în care au nevoie. Platforma va avea un sistem de rating suplimentar validării pentru ca părinții să fie în siguranță și să aleagă cele mai potrivite opțiuni pentru ei. 


Context

În cazul copiilor născuți prematur, dar și al copiilor internați pe perioade foarte lungi, părinții care nu locuiesc în același oraș cu cel în care este tratat copilul au nevoie de cazare, iar aceasta este un cost pe care mulți dintre ei nu și-l permit.

Soluția propusă

Propunem o platformă de găzduire gratuită pentru părinții care au copii în spital și nu au posibilitatea financiară de a închiria o locuință. Gazdele își pot marca disponibilitatea de cazare în platformă (se înscriu voluntar și sunt validați de un ONG) iar părinții pot căuta online cazare temporară în orașele în care au nevoie. Platforma va avea un sistem de rating suplimentar validării pentru ca părinții să fie în siguranță și să aleagă cele mai potrivite opțiuni pentru ei. 

Tipuri de utilizatori ai platformei

Utilizator - Gazdă

Utilizatorul de tip Gazdă este cel care își pune la dispoziție gratuit o cameră din casă sau o locuință completă pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de cazare pe perioade scurte de timp.


Utilizator - Părinte

Utilizatorul de tip Părinte este cel care poate solicita cazare în orașul în care se află spitalul la care este internat copilului său


Utilizator - Administrator

Utilizatorul de tip Administrator care are în primul rând rolul de a valida atât gazdele (vizite la domiciliu și alte verificări), dar și veridicitatea solicitărilor din partea părinților înainte ca o cerere de cazare să ajungă la o gazdă, dar și de a crește cât mai mult numărul gazdelor din platformă în toate orașele în care există centre medicale specializate pentru copiii, maternități și spitale de pediatrie.

Componentele aplicației

 • Modul de LogIn pentru utilizatorii de tip Gazdă;
 • Formular de solicitare cazare;
 • Formular de solicitare creare cont de Gazdă;
 • Dashboard (Panou de administrare) pentru utilizatorul de tip administrator care poate să managerieze utilizatorii de tip Gazdă și să prelucreze solicitările venite de la utilizatorii de tip Părinte;
 • Modul de feedback și review pentru Gazde (formulare simple);
 • Modul de notificări pentru utilizatorii de tip gazdă;
 • Modul de raportare - statistici de utilizare a platformei.


Ca administrator al platformei vreau să:

 • Pot accesa un panou de administrare în care să văd toate solicitările de cazare de la părinți și toate solicitările de a deveni gazdă de la utilizatori;
 • Să pot efectua operațiuni de aprobare, respingere, ștergere ale conturilor de gazde;
 • Să pot cere feedback atât de la părinte cât și de la gazdă la încheierea unei șederi;
 • Să pot vedea statisticile de utilizare ale platformei (număr de solicitări, de gazde, date statistice pe orașe etc).


Ca un utilizator tip Gazdă vreau să:

 • Pot să aplic pentru a deveni gazdă;
 • Pot, odată ce sunt aprobat, să îmi completez profilul și să adaug detalii suplimentare despre spațiul de cazare sau sa adaug alte spații suplimentare dacă dispun de ele;
 • Pot să primesc notificare pe e-mail când o cerere de cazare pentru spațiul meu este aprobată de administratorul platformei.


Ca un utilizator tip Părinte vreau să:

 • Pot să caut spații de cazare gratuite în orașul în care am nevoie să locuiesc temporar;
 • Pot să dau un mesaj către o Gazdă solicitând cazare;
 • Transmit rating/feedback Administratorului despre Gazda la care am locuit.


Recomandări de design

Brandingul aplicației propusă în acest prototip este cu rol de exemplu pentru o mai bună ilustrare vizuală a modului de funcționare a acesteia. Există o serie de recomandări pe care le facem cu privire la construcția interfeței acestei aplicații de care ar trebui să țineți cont în dezvoltare: 

 • Respectarea criteriilor de accesibilitate prin alegerea fonturilor și codurilor de culoare potrivite care fac utilizarea pe dispozitive mobile facilă și ușor de manevrat inclusiv în contextul unor dispozitive cu sisteme de operare mai vechi și cu performanțe reduse de display. Un ghid minimal poate fi lecturat aici.
 • Înainte de a decide schema finală de culoare pentru a veni în sprijinul utilizatorilor cu deficiențe de vedere sau care au dispozitive mai puțin performante folosiți instrumente digitale care vă permit să testați cât de aproape sunt de standardele din industrie. Un exemplu de instrument aici.