Bine ai venit în Civic Labs, locul în care tratăm România cu inovație.

România are multe probleme, toate importante și pe care nu le putem rezolva de pe o zi pe alta. În loc să ne oprim și să nu mai încercăm, în Civic Labs ne propunem să încercăm mai bine. Îndrăznim să numim inovație lucruri care nu par explicit legate de tehnologie, precum cercetarea și validarea problemelor, dar care încă sunt prea rar întâlnite și fără de care nu se mai poate continua. Ai în față un program care privește într-un mod nou nevoile reale ale societății și care va atrage cu sine și un mod mai bun de a pune tehnologia la dispoziția societății civile. Află aici cum generează Civic Labs soluții cu impact la nivel sistemic și cu rezultate măsurabile pe termen lung.

Civic Labs este locul în care proiectăm soluții digitale la problemele României

Nu avem spațiu de eșec. Fiecare soluție a Code for Romania trebuie să își atingă scopul. Pentru asta este nevoie să înțelegem în profunzime problemele pe care încercăm să le rezolvăm, să luăm în calcul contextele în care se manifestă și să venim cu cele mai eficiente soluții testate pentru a le ameliora sau rezolva în totalitate. 

Civic Labs este locul în care lucrăm neîncetat pentru a construi o Românie mai bună fie că vorbim despre educația copiilor noștri, de sănătate pentru noi toți, de sprijinirea grupurilor vulnerabile, de protecția mediului sau despre participarea civică, fără care niciunul dintre cele de mai sus nu poate să își atingă potențialul maxim.  


Education

Putem  să avem un viitor mai bun prin educație

Problemele educației nu sunt doar problemele celor care învață sau predau în școli și facultăți. Cu cât vedem educația ca pe o prioritate, cu atât înțelegem faptul că problemele societății românești au nevoie de soluții de durată, sustenabile, de schimbări fundamentale și îmbunătățiri consistente. În diferitele etape de formare ale individului, interacțiunile cu ceilalți sunt esențiale, dar tehnologia bine folosită poate reprezenta un instrument care să crească valoarea actului educațional.

Descoperă mai jos care sunt obiectivele noastre pentru a ajunge la țintă: un sistem educațional croit după vremurile în care ne aflăm, unde copilul este cel mai important actor. Află ce soluții am proiectat deja, care sunt cele în lucru în acest moment și ce ne propunem pentru următorii ani


📌 Descoperă domeniul 

💻 Profesori bine pregătiți  | 💻 Abilități pentru viața reală | 🕒 Acces la educație  | 🕒 Învățământ preuniversitar de calitate  | 🕒 Învățământ universitar de calitate  | 🕒 Școli sigure și bine administrate

___________________

Health

Putem  să avem un sistem de sănătate funcțional

În ultimii ani, a devenit tot mai evidentă nevoia unui sistem de sănătate performant, bine organizat, care să fie la dispoziția tuturor cetățenilor. Dreptul la sănătate, educația pentru sănătate, accesul la servicii medicale sunt lucruri care, într-o societate normală, sunt de domeniul firescului. Credem că acolo unde problemele sunt urgente, tehnologia și inovația pot vindeca. 

Descoperă mai jos care sunt obiectivele noastre pentru a ajunge la țintă: un sistem de sănătate croit după nevoile pacienților săi. Află ce soluții am proiectat deja, care sunt cele în lucru în acest moment și ce ne propunem pentru următorii ani


📌 Descoperă domeniul  

💻 Grijă pentru sănătatea mamei și a copilului | 💻 Sprijin pentru cei grav bolnavi | 🕒 Servicii de sănătate eficiente | 🕒 Spitale funcționale | 🕒 Sprijin, nu pedeapsă pentru dependenți | 🕒 Sănătate mintală pentru toți

___________________

Environment

Putem să trăim într-un mediu mai sănătos

Ca să putem trăi împreună în condiții bune, trebuie să gândim dincolo de noi înșine. Binele fiecăruia dintre noi nu poate fi separat de binele mediului în care trăim și în care planificăm viitorul nostru și al generațiilor de după noi. Pădurile, natura și spațiile verzi sunt primele lucruri la care gândul se duce atunci când vine vorba despre mediu. Dar tot aici vorbim și despre dezvoltarea urbană, infrastructură, zonele protejate, dezastrele naturale și strategii de protecție împotriva poluării de orice tip.În următorii cinci ani, ne uităm cu atenție în jur la problemele mediului și găsim cele mai bune soluții digitale prin care putem, protejând mediul înconjurător, să ne protejăm pe noi înșine.

Descoperă mai jos care sunt obiectivele noastre pentru a ajunge la țintă: un mediu sănătos și sustenabil pentru generația noastră și cele viitoare. Află ce soluții am proiectat deja, care sunt cele în lucru în acest moment și ce ne propunem pentru următorii ani


📌 Descoperă domeniul  

💻 Pregătiți pentru următorul dezastru natural  | 💻 Pregătiți pentru următorul cutremur | 🕒 Măsurarea poluării  | 🕒 Reducerea poluării  | 🕒 Reciclarea si managementul deșeurilor  | 🕒 Orașe prietenoase  | 🕒 Sate dezvoltate  | 🕒 Protecția naturii  | 🕒 Păduri protejate și sănătoase

___________________

Care

Putem să avem grijă de cei mai vulnerabili dintre noi

În jurul câte unui eveniment tragic, atenția societății se îndreaptă trecător spre problemele unor categorii sociale care au nevoie de sprijin. Dar incluziunea socială a persoanelor vulnerabile nu este o problemă care se tratează cu intenții pozitive punctuale, ci cu eforturi susținute și planuri bine gândite pentru viitor. Sărăcia, copiii instituționalizați, persoanele cu dizabilități, minoritățile, sunt zone vulnerabile ale societății românești.

Descoperă mai jos care sunt obiectivele noastre pentru a ajunge la țintă: o țară care are grijă de cei care au nevoie cel mai mult de ajutor. Află ce soluții am proiectat deja, care sunt cele în lucru în acest moment și ce ne propunem pentru următorii ani.


📌 Descoperă domeniul 

💻 Fără violență acasă  | 💻 Diaspora mai aproape de casă | 🕒 Incluziune pentru persoanele LGBTQ+  | 🕒 Fără discriminare împotriva etniei rome  | 🕒 Șanse pentru persoane cu dizabilități  | 🕒 O viață bună pentru copiii abandonați  | 🕒 Fără trafic de persoane

___________________


Participation

Putem să construim o Românie mai bună împreună

Implicarea în viața comunității ne face pe toți mai bogați, mai împliniți și mai puternici. Implicându-ne, învățăm unii de la ceilalți și oferim ce avem mai bun, fiecare dintre noi, pentru mai binele tuturor. Dacă dorim sisteme puternice de educație, sănătate, protecția celor vulnerabili și a mediului, trebuie să fim conștienți de faptul că toate acestea nu sunt posibile fără o implicare reală a tuturor în viața societății. În plus, momentele de implicare sunt ferestre prin care vedem cât de puternici putem deveni atunci când suntem împreună. Ne continuăm misiunea de a încuraja participarea cetățenească în viața societății scoțând la iveală cele mai bune instrumente digitale pentru asta.

Descoperă mai jos care sunt obiectivele noastre pentru a ajunge la țintă: o țară în care dialogul dintre cetățeni, stat și societate civilă este o normalitate, cu oameni implicați și responsabili. Află ce soluții am proiectat deja, care sunt cele în lucru în acest moment și ce ne propunem pentru următorii ani.


📌 Descoperă domeniul  

💻 Alegeri corecte. Alegători informați | 💻 Date deschise | 💻 Acces la legislație | 💻 O societate civilă puternică | 💻 O mai bună relație cetățean-stat | 🕒 Instituții centrale funcționale | 🕒 Primării funcționale | 🕒 Jurnaliști eficienți | 🕒 Acces la cultură


Cum te poți implica

Adoptă o soluție

Dacă esti finanțator și vrei să investești în soluții bine documentate, sustenabile și previzibile, gata de implementat, poți prelua un proiect din Civic Labs.

Scrie-ne acum

Aplică la un grant

Dacă esti ONG, în Civic Labs găsesti soluții tehnice optime, testate și documentate. Știi de un grant? Hai să aplicăm împreună.

Dă-ne un email

Susține-ne

Trimite un SMS cu cuvântul PUTEM la 8864 și donează 4 euro lunar pentru Code for Romania. Sau donează direct pe pagina organizației noastre.

Donează

Abonează-te la newsletter

În fiecare an ne întâlnim cu sute de oameni, cu experți, specialiști, instituții, jurnaliști, cercetători, ONG-uri și cetățeni. Aflăm de la ei munți de informații utile și interesante care ne ajută să identificăm cele mai presante probleme ale domeniului, dar - cel mai important soluțiile pentru ele. Vrem să deschidem toate aceste cunoștințe pentru publicul larg, așa că ne bucurăm dacă te abonezi ca să te ținem la curent cu rezultatele cercetării și cu soluțiile identificate.

Trimite